Aktuellt

Öppet hus om Åseberget

Planförslag är nu ute på samråd.. Planprogram för Åseberget ligger ute för samråd och den 8 april har vi öppet hus i Stadshuset där sakkunniga svarar på dina frågor om planprogrammet. Fram till den 26 april finns möjligheter att tycka till om förslaget.

Nu finns Säve Hyrmaskiner på plats i Kungälv

På plats i Kungälv!. När Säve Hyrmaskiner för några år sedan letade efter en ny etableringsort för flytt av sin verksamhet från Göteborg, föll valet på Kungälv och Rollsbo Västerhöjd.
– När vi väl besökt platsen och insett Kungälvs strategiska läge var valet inte svårt, säger företagets VD Oliver Widding Persson.

Nu är det dag att betala årsavgiften!

Logga in på Mina sidor.. Villatomtkön är numera digital och du behöver logga in på "Mina sidor" för att betala. 

Nya villatomter på gång i Kungälv

Nu planeras attraktiva Dammbergen.. Just nu pågår detaljplanearbete för över 100 nya villatomter plus ett antal par och radhus i det attraktiva området Dammbergen, som är beläget cirka 2,5 kilometer från de centrala delarna av Kungälv.

Samverkan för livslångt lärande

- när Montessoriskolan Älvkullen hyr av Bokab. På Fontinberget, med utsikt över de centrala delarna av Kungälv, ligger Montessoriskolan Älvkullen. Här bedrivs pedagogik i Maria Montessoris anda – och man gör det i lokaler som ägs och sköts av Bokab.

Stockholmsföretag ser potential i Kungälv

Industri och kontorsfastigheter för mindre företag.. Mainstay Fastigheter AB konceptualiserar, projekterar och uppför kombinerade industri och kontorsfastigheter för mindre företag. Genom att upplåta lokalerna i bostadsrättsform möjliggör man för mindre företag att äga sina lokaler och betala en låg avgift till sig själva i stället för en hög hyra till en extern fastighetsvärd.

Bokab på Kungälvsmässan 7-9/9

Kom och snacka företagsetablering, markexploatering och villatomter med oss.. Möt oss på Kungälvsmässan 7-9 september! Kom och snacka företagsetablering, markexploatering och villatomter med oss.

Morronpasset med Bokab

Lyssna på Bokabs framtidsutsikter för pågående och kommande företagsetableringar.. Lyssna på Bokabs framtidsutsikter för pågående och kommande företagsetableringar i kommunen.

Nytt boende i Ytterby för 55-plussare

Nära samarbete mellan Bokab och Balder.. Om allt går enligt planerna kommer Fastighets AB Balder att uppföra bostadskonceptet Bovieran bakom Ytterbyhemmet vid Norra Kyrkbäcken under 2024. Bovieran är ett koncept med bostadsrätter för dem som fyllt 55 år och som vill bo
modernt och bekvämt i en unik miljö, inspirerad av Rivieran.

Rollsbo City Race är tillbaka

Cirka 50 stycken från rallyeliten deltar i racet.. Lördag 13 maj 2023 är det populära Rollsbo City Race tillbaka. Cirka 50 stycken från rallyeliten deltar. Arrangör är Älvbygdens MK.

Hurtigs bil expanderar – köper ny mark på Solbräcke

Köper ny mark på Solbräcke.. Nyligen förvärvade Hurtigs Bil AB ytterligare 4.400 kvm verksamhetsmark till sin befintliga fastighet på Solbräcke verksamhetsområde. Därmed kan planeringen för en vidare expansion ta fart på allvar. Något som gläder företagets VD Christopher Hurtig.

Nu digitaliseras villatomtkön

Villatomtkön har digitaliserats och blivit en e-tjänst.. Nu har villatomtkön digitaliserats och blivit en e-tjänst. Om du står med i Kungälvs kommuns tomtkö kommer du inom de närmsta dagarna få ett vykort där du uppmanas logga in och uppdatera/kontrollera dina uppgifter.

Jysk etablerar sig i Kungälv

– tack vare god samverkan. – tack vare god samverkan Lagom till sommaren 2023 slår Jysk upp portarna till sin nya butik på Rollsbo. Onekligen en efterlängtad entré. Detta har blivit möjligt genom ett nära samarbete mellan MEKI Real Estate, Jysks etableringsavdelning och Bokab.

Gång- och cykelbana i Arntorps verksamhetsområde

Arbetena beräknas vara klara vecka 43, 2022.. Nu har Bokab påbörjat arbeten med toppbeläggning och upphöjd gång- och cykelbana i hela Arntorps verksamhetsområde.

Bergborraren CME

Först ut att etablera sig på Rollsbo Västerhöjd.. Först ut att signa sig för en etablering på Rollsbo Västerhöjd blev bergborrningsspecialisten CME, som flyttar sin tillverkning från Ödsmål och delar av sitt säljkontor och lager från Hisings Backa till det nya verksamhetsområdet

Impulsköp ledde till havsnära boende

Tillfälligheten gjorde så att vi hamnade i Åseby.. Philip Asker och Irma Adlersson hade precis förlorat budgivningen om en tomt i Säve sommaren 2020, när man fick ett tips från en kompis om att det fanns tomter till försäljning på Åseby Österväg i Rörtången. 

Kanonaden bryter ny mark i Kungälv

120 000 kvm står snart färdig att tas i bruk. . I december 2020 satte Kanonaden första skopan i backen på Rollsbo Västerhöjd för Bokabs räkning. Drygt ett år senare ska 120 000 kvm ny verksamhetsmark stå färdig att tas i bruk. 

Jesper vill bygga ett skepp av lokaler på Kullen

Planerar för inflyttning redan till sommaren 2022.. Solbräcke industriområde växer. Nu är det snart dags att exploatera den del som kallas Kullen. Först ut är Kungälvsföretagaren Jesper Söderberg, som vill bygga ett skepp av lokaler med äganderätter för små och medelstora företagare. 

Välkommen till Trädgårdsgatan

. Sommaren 2020 packade personalen på Bokab ihop sina saker och flyttade några stenkast bort till Trädgårdsgatan 9 – efter 35 år på Uddevallavägen 1. Detta för att få större, bättre och billigare lokaler i sitt eget hus.Ingress