Nytt boende i Ytterby för 55-plussare

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Om allt går enligt planerna kommer Fastighets AB Balder att uppföra bostadskonceptet Bovieran bakom Ytterbyhemmet vid Norra Kyrkbäcken under 2024. Bovieran är ett koncept med bostadsrätter för dem som fyllt 55 år och som vill bo
modernt och bekvämt i en unik miljö, inspirerad av Rivieran.

Nära samarbete mellan Bokab och Balder

Bokab har återigen jobbat med byggherredriven planprocess för att göra projektet möjligt och lagom till hösten hoppas och tror man att detaljplanen vunnit laga kraft, vilket innebär säljstart för projektet.
– I Bovieran ligger fokus på gemenskap, social samvaro och trygghet. Ett hem i Boverian är lite som att bo vid Rivieran, inte minst tack vare den inglasade vinterträdgården med exotiska växter, säger Lars Carlsson – Fastighetsutvecklare på Fastighets AB Balder.

Alla Bovieran-anläggningar är utformade på samma sätt, med en byggnad i U-form och en 1 600 kvm stor inglasad trädgård i mitten. Varje Bovieran har ett 50-tal lägenheter, fördelade på tre våningar – samtliga med balkong eller uteplats.

– Vinterträdgården är Bovierans naturliga hjärta och mötesplats. Här har boende tillgång till en idyllisk miljö med medelhavsklimat och växter från hela världen samt gemensamhetsytor. I trädgården finns plats att umgås, men också för att avnjuta en bok i lugn och ro.

Det nya boendet är ytterligare ett projekt som gjorts möjligt genom ett proaktivt arbete av Bokab för att utveckla Kungälv som en attraktiv ort att bo och verka på.

– Det är roligt att Balder väljer att bygga detta populära bostadskoncept då det saknas i Kungälv. Bredvid Bovieran skall vi även uppföra ytterligare någon form av boende. Vi avvaktar till i höst och ser vad det blir, säger Lasse Pettersson på Bokab.
Läs mer på www.bovieran.se

Bild: Bovieran

  Sidan skapades: