Nya villatomter på gång i Kungälv

Just nu pågår detaljplanearbete för över 100 nya villatomter plus ett antal par och radhus i det attraktiva området Dammbergen, som är beläget cirka 2,5 kilometer från de centrala delarna av Kungälv.

Utöver väl tilltagna villatomter så planeras det även för en förskola och ett LSS-boende i området, som är beläget mitt emellan Ullstorp och Olseröd där skola finns. Här bor man nära skog och natur och tar lätt cykeln till centrum med bland annat Kongahälla Center och Resecenter eller 1 km till Rollsbo med sitt handelscentrum och alla arbetstillfällen.

Dammbergen har goda förutsättningar att bli ett av Kungälvs finaste bostadsområden. Området är kuperat och grunden i detaljplanearbetet är att arbeta med terrängen för att skapa bostäder som så naturligt som möjligt smälter in i området. Utbyggnaden av området innebär en naturlig övergång från Ullstorp till Olseröd via en trygg och säker gång- och cykelbana med skog och natur nära inpå.

Efterfrågan på centralt belägna villatomter i Kungälv är mycket stor. I dagsläget är över 1 100 familjer registrerade i villatomtkön, varför Dammbergen blir ett efterlängtat tillskott. Detaljplaneprocessen pågår och kommer inom kort att gå ut på samråd.

Är även du intresserad av Dammbergen?
Registrera dig i villatomtkön

  Sidan skapades: