Nu finns Säve Hyrmaskiner på plats i Kungälv

När Säve Hyrmaskiner för några år sedan letade efter en ny etableringsort för flytt av sin verksamhet från Göteborg, föll valet på Kungälv och Rollsbo Västerhöjd.
– När vi väl besökt platsen och insett Kungälvs strategiska läge var valet inte svårt, säger företagets VD Oliver Widding Persson.

I slutet av januari 2024 öppnade man så upp portarna till sin nya verksamhet på Rollsbo Västerhöjd.

Säve Hyrmaskiner finns därmed på tre orter runt om i södra Sverige – Kungälv, Malmö och Sölvesborg. Verksamheten går ut på att erbjuda allt inom bygghissar, liftar, klätterplattformar och byggmaskiner mot
företrädesvis bygg-, anläggnings- och installationsindustrin.

– Vår affärsidé går ut på att skapa möjligheter för uppdrag som kräver hög teknisk kompetens och specialutrustning. Vi ritar, projektleder, monterar och demonterar, säger Oliver som är VD och företagets ägare sedan 2016.

Säve Hyrmaskiner grundades redan 1989 i Hisings Backa i Göteborg, men finns nu alltså på tre andra orter. Verksamheten bedrivs i hela södra Sverige och i Danmark. Man omsätter cirka 65 miljoner kronor på årsbasis och har drygt 35 anställda, varav 15 numera är stationerade i Kungälv.

Oliver började redan 2019 leta efter etablering av en ny enhet med kontor och lager, då han fick ett tips om Rollsbo Västerhöjd i Kungälv. Väl på plats var det sedan inget snack om saken, varför en tomt om
8 500 kvm förvärvades av Bokab.

– Området som sådant är dynamiskt, och närheten till E6:an gör Kungälv till en mycket strategisk plats att etablera sig på, säger Oliver. Vi har ett bra upptagningsområde och närheten till Göteborg underlättar logistiken.

När Oliver väl genomfört köpet 2022 och tillträdde fastigheten ett år senare, kördes spaden i backen per omgående och på mindre än ett år stod den nya anläggningen klar för inflyttning. Vi pratar då om en anläggning på 1 400 kvm för kontor och lager, och totalt handlar det om en investering på runt 30
miljoner kronor.

I januari 2024 gick så flyttlasset från Göteborg
– och numera kan man alltså titulera sig såsom "kungälvare". Det känns jättekul och spännande. Tack
till Bokab för ett gott samarbete, avslutar en nöjd VD och ägare.

Vi säger givetvis: Välkomna till Kungälv!

Bilden från vänster: Claes Hellström, Bokab, Peter Hultstrand och Oliver Widding Persson, Säve Hyrmaskiner.

  Sidan skapades: