Kakor och personuppgifter

På den här sidan berättar vi om på vilka sätt vi använder dessa teknologier. Dessa är våra relger och policies, och genom att du använder våra tjänster godkänner du vår användning av cookies. Kakor eller cookies hjälper oss att anpassa innehållet och upplevelsen efter dig..

Då vi inte erbjuder personliga användarkonton på vår webbplats kan vi inte registrera några personuppgifter om dig. Det vi kan göra är att använda oss av vår webbplats tillåtna minnesutrymme i din webbläsare för att dels spara olika sidors aktuella tillstånd, och dels spara ditt aktuella beteende - allt för bättre, snabbare, och säkrare upplevelse.

Vi använder kakor när vi detekterar och sparar händelser som att du klickar på en knapp, fyller i ett formulär, stänger en notifiering, startar en filmspelare, sparar ett bokmärke, eller gör egna personliga inställningar. Vi sparar senaste besökta sidor, och senaste sökningar, och vi använder även tredjeparts analysverktyg - allt för att analysera hur vi kan bli en bättre och mer tillgängligare webbplats.

Vad är kakor, pixels och local storage?

Kakor är små textmeddelanden eller filer som webbplatser tillåts spara på din dator medans du surfar mellan olika webbsidor. Som så många andra webbplatser använder Kungälv.se kakor till att upptäcka hur besökare använder sidorna och våra tjänster - det ger oss möjlighet till förbättring.

En spårnings-pixel är inget annat än en liten transparent GIF-bild (1x1 pixel stor), som finns på vår webbserver. Genom att bädda in den på en webbsida eller i ett html-baserat nyhetsbrev så kan vi detektera och logga varje laddning eller anrop, och på så sätt räkna ut hur många som har mottagit eller öppnat en sida eller ett mail - det ger oss möjlighet till förbättring.

Local storage är en industristandard för alla moderna webbläsare som tillåter en webbsite eller applikation att lagra information lokalt på din dator eller mobila enhet. Vi använder local storage, precis som kakor, för att inte behöva hämta allt från servern varje gång, för snabba upp och anpassa din upplevelse - det ger oss möjlighet att ge dig en bättre upplevelse.

Varför använder Kungälv.se dessa teknologier?

Som för många andra webbplatser faller användandet av kakor in under förljande kategorier:

 • Inställningar
  • För att spara information om din webbläsare och dina inställningar
  Här kan kakor hjälpa oss att till exempel komma ihåg ditt tidigare valda språk, och att visa senaste nyheterna relaterade till dina inställningar.
 • Analys
  • För att spara ditt beteende och interaktion med våra sidor och vårt innehåll.
  Här kan kakor hjälpa oss att till exempel förstå hur besökare använder vår webbplats och våra tjänster. Vi kan till också testa olika versioner av en sida eller tjänst för att se vilken av dessa som visar sig mest populär. Vi kan också ta hjälp av tredjeparts-verktyg som Google Analytics, vilka har sin egen beskrivning om hur de använder kakor.
 • Personaliserat innehåll
  • För att spara information om dina inställningar i själva applikationen
  Här kan kakor och local storage hjälpa oss att till exempel komma ihåg din tidigare uppsökta och lästa kategori av nyhet. Vi kan då visa våra gissningar eller förslag om vad du mer kan vara intresserad av. Vi kan också här erbjuda personliga inställningar om tillgänglighets-anpassningar, som till exempel annat färgtema eller ökad font-storlek.
 • Annonsering
  • För att spara information för riktad marknadsföring
  Inte aktuellt för närvarande då vi inte tillämpar något kommersiellt annonseringssystem. Vi använder inte heller så kallade popups. Upplever du ändå att vi har annonsliknande innehåll så kallar vi dessa för puffar eller teasers. Dessa betraktar vi som innehåll eller mer avancerade länkar för att framhäva en viss sida eller funktionalitet på vår egna webbplats, eller till våra egna bolag eller tjänster som är till för dig som kommuninnevånare.