Norra Kyrkbäcken - Bovieran - Ytterby

Ett projekt som startade 2019 med att Bovieran tillfrågade oss om mark att kunna bygga sitt Bovieran 55+ boende. 54 lägenheter med en enorm innergård under glastak och glasvägg

.Ett konceptboende som byggts på ca 25 platser runt om i Sverige. I innergården med olika trädgårdar är det ett klimat som i mångt och mycket liknar en ljuvlig stilla vårdag på spanska solkusten. Att ha det så i Sverige året om lät nästan för bra för att vara sant men ibland så ljuger inte reklamen. Det stämde.

Vi lokaliserade då en fin plats öster om Ytterbyhemmet vid Norra Kyrkbäcken som ringlar sig fram till sin slutdestination i Älven. Vi arbetade in Projektet i den fördjupade översiktsplanen för Ytterby och 2021 fick vi tillåtelse att starta med planen.

Just nu håller vi på att detaljplanera området för nämnda Bovieran samt ytterligare någon byggnation med någon form av boende tror vi. Vad det blir får tiden utvisa. Vi hoppas att detaljplanen är färdig i början av 2023 och att vi kan se en byggstart strax därefter.

Läs mer om Norra Kyrkbäcken – Bovieran på Kommunens hemsida

Läs mer om konceptet Bovieran och anmäl ditt intresse på Balders hemsida

För mer information om projektet kontakta Lars Pettersson eller Claes Hellström

  Sidan uppdaterades: