Norra Kyrkbäcken - Bovieran - Ytterby

Ett projekt som startade 2019 med att Bovieran tillfrågade oss om mark att kunna bygga sitt Bovieran 55+ boende. 54 lägenheter med en enorm innergård under glastak och glasvägg

Om allt går enligt planerna kommer Fastighets AB Balder att börja uppföra bostadskonceptet Bovieran bakom Ytterbyhemmet vid Norra Kyrkbäcken under 2024 och kanske vara klara för inflyttning under 2025. Bovieran är ett koncept med bostadsrätter för dem som fyllt 55 år och som vill bo modernt och bekvämt i en unik miljö, inspirerad av Rivieran.

Nära samarbete mellan Bokab och Balder

Bokab har återigen jobbat med byggherredriven planprocess för att göra projektet möjligt. Vi lämnade in planen till kommunen som antog planen i december 2023. Tyvärr blev planen överklagad av Statens Fastighetsverk där vi nu väntar på ett avgörande från Mark o Miljödomstolen. Vi hoppas planen vinner laga kraft under våren 2024 vilket innebär säljstart för projektet.

– I Bovieran ligger fokus på gemenskap, social samvaro och trygghet. Ett hem i Boverian är lite som att bo vid Rivieran, inte minst tack vare den inglasade vinterträdgården med exotiska växter, säger Lars Carlsson – Fastighetsutvecklare på Fastighets AB Balder.

Alla Bovieran-anläggningar är utformade på samma sätt, med en byggnad i U-form och en 1 600 kvm stor inglasad trädgård i mitten. Varje Bovieran har ett 50-tal lägenheter, fördelade på tre våningar – samtliga med balkong eller uteplats.

– Vinterträdgården är Bovierans naturliga hjärta och mötesplats. Här har boende tillgång till en idyllisk miljö med medelhavsklimat och växter från hela världen samt gemensamhetsytor. I trädgården finns plats att umgås, men också för att avnjuta en bok i lugn och ro.
Det nya boendet är ytterligare ett projekt som gjorts möjligt genom ett proaktivt arbete av Bokab för att utveckla Kungälv som en attraktiv ort att bo och verka på.

– Det är roligt att Balder väljer att bygga detta populära bostadskoncept då det saknas i Kungälv. Bredvid Bovieran skall vi även uppföra ytterligare någon form av boende. Vi pratar med kommunen om vad man vill göra här bredvid så får vi se vad det blir, säger Lasse Pettersson på Bokab.
Vill ni meta mer om Bovieran så kontakta Balder via deras hemsida.

Läs mer om Norra Kyrkbäcken – Bovieran på Kommunens hemsida

Läs mer om konceptet Bovieran och på Balders hemsida

För mer information om projektet kontakta Lars Pettersson eller Claes Hellström

  Sidan uppdaterades: