Välkommen till Trädgårdsgatan

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Sommaren 2020 packade personalen på Bokab ihop sina saker och flyttade några stenkast bort till Trädgårdsgatan 9 – efter 35 år på Uddevallavägen 1. Detta för att få större, bättre och billigare lokaler i sitt eget hus.Ingress

Trädgårdsgatan ligger i området Gärdet alldeles bredvid Kexfabriken och Båtmansgärdet och fastigheten förvärvades av Bokab 2018.

– Alltsedan dess har vi närt tanken om att själva lägga beslag på det charmiga trähuset för att få bättre anpassade lokaler, säger Claes Hellström på Bokab.

Vid köpet disponerade KF Länken hela huset, men de var egentligen inte i behov av så stora lokaler, varför de nu endast huserar i delar av fastigheten. Huset i fråga uppfördes redan runt förra sekelskiftet (ca 1900), vid nuvarande Västra gatan 59, av Isak Olsson som på den tiden var en av Kungälvs mest framgångsrika köpmän. 1959 köptes fastigheten av byggmästare Sjögren som ämnade riva huset, men efter diverse diskussioner skänktes fastigheten till KF Länken, och med bidrag från kommunen flyttades den då till Trädgårdsgatan.

Av olika anledningar kom huset att flyttas ytterligare två gånger innan den kom till sin nuvarande plats. Byggnaden vilar nu alltså på sin fjärde grund och fortfarande finns de sju ursprungliga kakelugnarna kvar.

– Inför vår flytt genomgick huset en rejäl renovering, då lokalerna var tämligen nergångna och i stort behov av restauration. På så sätt har vi fått mycket ändamålsenliga och trevliga lokaler, säger Claes och hälsar välkommen på besök när "bättre tider" stundar.

  Sidan skapades: