Stockholmsföretag ser potential i Kungälv

Mainstay Fastigheter AB konceptualiserar, projekterar och uppför kombinerade industri och kontorsfastigheter för mindre företag. Genom att upplåta lokalerna i bostadsrättsform möjliggör man för mindre företag att äga sina lokaler och betala en låg avgift till sig själva i stället för en hög hyra till en extern fastighetsvärd.

Tanken är att uppföra en huskropp om 2 000 kvm i bottenplattan och lika många kvadrat i ett överliggande plan. För detta ändamål har man av Bokab förvärvat en tomt om 7 000 kvm på Rollsbo Västerhöjd.

Mainstay satte skopan i backen under våren 2023 och tillträde beräknas till 1 april 2024. Företagsparken kommer att bestå av 20 verksamhetslokaler.

Mainstay verkar över hela landet och har uppfört 14 företagsparker runt om i Sverige. Konceptet är väl beprövat och följer samma principer oavsett ort. Varje enhet består av 20-32 lokaler om 100 kvadrat vardera i bottenplan och 100 kvadrat på ovanvåningen anpassat för alla möjliga former av verksamheter.

– Vår nisch är att erbjuda hög kvalitet i alla led, säger Robert Wallner på Mainstay.
– Det innebär bland annat helt färdiga lokaler när man flyttar in. Övre plan har parkettgolv, ett fullt utrustat pentry och helkaklad HWC med dusch, och i bottenplan – som har en takhöjd om ca 5 meter – finns en industriport eller glasfasad. Vi kan även inreda ett entresolplan om 50 kvadrat på delar av bottenplanet. Lägg därtill en gemensam glasad entré, som leder upp till andra våningen och som kan nyttjas som en kundmottagning.

För vem är lokalerna avsedda?

– Alla typer av företag med upp till 20-30 anställda. Av erfarenhet vet jag att de är attraktiva för byggrelaterade företag, men även för städ, gym, e-handel, distributörer av olika slag etc. Fördelarna med att äga i stället för att hyra är både många. Det främsta skälet till att köpa är att man halvera sin lokalkostnad jämfört med att hyra en liknande lokal.

Varför just Kungälv och Rollsbo Västerhöjd?

– Vi har letat efter intressanta platser med tillväxtpotential och fick då upp ögonen för Kungälv och Rollsbo Västerhöjd. Här finns ett redan etablerat industriområde, dvs där finns en infrastruktur, tillgång till restauranger, bensinstationer och liknande. Sedan ligger det rent strategiskt bra till längs med E6:an, och vi vet att Kungälv är en expansiv ort.

Och hur har ert samarbete med Bokab sett ut?

– Mycket bra. Vi fick kontakt med Claes Hellström under våren 2021 och i december samma år tecknade vi vårt kontrakt. Bokab har varit väldigt trevliga och konstruktiva i vårt samarbete. Rent generellt skulle jag nog säga, att Kungälv är en av de bästa kommunerna i Sverige när det gäller bemötande, säger en nöjd Robert Wallner.

  Sidan skapades: