Jesper vill bygga ett skepp av lokaler på Kullen

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Solbräcke industriområde växer. Nu är det snart dags att exploatera den del som kallas Kullen. Först ut är Kungälvsföretagaren Jesper Söderberg, som vill bygga ett skepp av lokaler med äganderätter för små och medelstora företagare. 

Och om allt går som det ska, så planeras det för inflyttning redan till sommaren 2022. Kullen är idag en bit naturmark om ca 16 000 kvm som Bokab har till försäljning och som en rad aktörer visat intresse för. En av dessa är Jesper Söderberg, som bland annat står bakom Sporthyra i Kungälv och tidigare Club Evergreen – som för övrigt ligger granne med Kullen.

– Min tanke är att köpa loss drygt 4 000 kvm och bygga ett skepp med äganderätter för små och medelstora företag. Det vill säga mindre lokaler – från 70 till 200 kvm – för produktion, lager och kontor för egen anpassning.

Totalt pratar vi om en byggnad om ca 2 000 kvm. Enligt Jesper finns det ett uppdämt behov på marknaden för denna typ av lokaliteter. Inte minst på grund av att man som företagare äger sin egen lokal, vilket bland annat gör det lättare att belåna verksamheten och att inleda någon form av "fastighetskarriär" i sitt företagande.
Bokab har tillsammans med bland annat Jesper och några andra aktörer jobbat intensivt under 2020 för att göra marken exploaterbar.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med kommunens planavdelning och dess chef Henrik Johansson för att få till en ändrad detaljplan, berättar Lasse Pettersson på Bokab.

I skrivande stund väntar man alltså på startsignal från kommunen, dvs en fastslagen detaljplan, och då står Jesper Söderberg i startgroparna med sitt projekt som han hoppas ska vara klart till sommaren 2022 i så fall.

– Vi på Bokab säljer marken obearbetad och ger möjlighet för Kungälvsföretag att expandera, vilket skapar värdefulla arbetstillfällen för kommunen, säger Lasse Pettersson. Området Kullen med sitt attraktiva skyltläge
längs med E6:an lär inte bli svårsålt om man får tro Bokab. Genom exploateringen av Kullen utvecklas Solbräcke till ett än mer levande område med många småföretag – till nytta och gagn för Kungälvs kommun.

  Sidan skapades: