Impulsköp ledde till havsnära boende

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Philip Asker och Irma Adlersson hade precis förlorat budgivningen om en tomt i Säve sommaren 2020, när man fick ett tips från en kompis om att det fanns tomter till försäljning på Åseby Österväg i Rörtången. 

Snabbt som ögat registrerade man sig i Kungälv kommuns tomtkö, som Bokab administrerar, och bara några veckor senare var de ägare till en tomt på drygt 1100 kvm. Så fort kan det gå. – Vi går mycket på magkänsla och impuls, och här var det inte mycket att tveka om, säger Philip och skrattar.

Nu (i slutet av februari 2022) är byggnationen i full gång av deras nya hus på Åseby Österväg. Ett så kallat H-hus från Husart, som är en enplansvilla med två "skepp" och en mittdel med liggande panel. Huset är på 160 kvm om sex rum och kök samt ett garage på 60 kvm.
– Det kommer att bli kanonfint och vi är jätteglada över att vi fick chansen att förvärva tomten.

Berätta om processen!

– Efter köpet tog vi kontakt med Husart, som jag kände till sedan tidigare, och tillsammans ansökte vi om bygglov i juli/augusti. Efter drygt fem veckor gavs klartecken och markarbetet kunde köras igång. Runt jul göts så plattan och i vecka fem påbörjades stomresningen. Just nu pågår det inre arbetet.

Håller tidsplanen och budgeten?

– Vi håller oss hyfsat till budgeten, men tidsplanen är något förskjuten i och med att vi stötte på vissa problem vid markarbetet, som också påverkade kostnaderna – och så har vi unnat oss lite extra i tillvalen. Men det är det värt...

Varför Kungälv och Åseby Österväg?

– Egentligen en ren tillfällighet. Vi bor idag i Torslanda, men jag härstammar från Stora Höga och Irma är från Tanumshede, så vi är bekanta med trakterna och gillar närheten till havet. Att det dessutom är pendlingsavstånd till Göteborg gör ju inte saken sämre.

Vad är Åseby Österväg för område egentligen?

– Ett lantligt och havsnära område med blandad bebyggelse i form av sommarstugor och bofasta.

Hur har samarbetet med Bokab varit?

– Mycket bra, måste jag säga. De är seriösa och jag gillar upplägget med ett fast pris.

Har ni hittat ert drömhus nu?

– Ja det hoppas vi, och vi tror verkligen att vi kommer trivas i huset och i området.

Lycka till!

  Sidan skapades: