Bergborraren CME

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Först ut att signa sig för en etablering på Rollsbo Västerhöjd blev bergborrningsspecialisten CME, som flyttar sin tillverkning från Ödsmål och delar av sitt säljkontor och lager från Hisings Backa till det nya verksamhetsområdet

CME tillhandahåller produkter och tillbehör för bergborrning och besitter unika kunskaper om slipsystem för stiftborrkronor. Företaget grundades redan 1978 i ett garage i stadsdelen Örgryte i Göteborg av Robert Sjölander. Idag har man kontor i Kanada såväl som Brasilien och i Sverige, där basen för den europeiska försäljningen finns.

I Sverige sker även tillverkningen av de egenpatenterade slipmaskinerna för stiftborrkronor, som är ryggraden i verksamheten. Denna tillverkning sker i Ödsmål, där man för några år sedan förvärvade företaget AB GUDAG för just denna verksamhet.

CME:s snabba tillväxt bottnar i ett högteknologiskt kunnande av handplockade tekniker och ingenjörer från Kanada och Sverige. Tillsammans med unik svensk kunskap om borrning i hårt berg, gruvdrift och den maskinella utrustning som krävs, har CME under senare år blivit den världsledande tillverkaren
i branschen. Under åren har ett flertal internationella patent säkrats och ytterligare ett antal är på gång.

För några år sedan konstaterades att man vuxit ur sina lokaler i Ödsmål och Hisings Backa, så jakten efter ny etableringsmark inleddes. Och den fann man i Kungälv och på Rollsbo Västerhöjd – och det i samverkan med Bokab. Tomten tillträds i december 2022 och efter sommaren 2023 är tanken att den nya anläggningen om 1 200 kvm ska stå färdig. På plats ska då minst ett dussintal personer finnas för att sprida såväl kunskap som produkter och tillbehör inom bergborrning över hela världen. På frågan varför det blev just Kungälv och Rollsbo Västerhöjd, så svarar Branch Manager Peter Hernberg helt enkelt – Läget!
Vi säger välkomna!

Bildtext

Claes Hellström, Bokab, (till höger) hälsar Peter Hernberg, CME, välkommen till Rollsbo Västerhöjd

  Sidan skapades: