Samverkanför ökad byggnation

1 december 2015 flyttade Kungälvsbyggen in i nybyggda lokaler på Arntorp. Och allt sedan dess har det gått med rasande fart. Omsättningen har mer än fördubblats och antalet anställda har gått från sex till tio. Lägg därtill att man också fått fyra hyresgäster i sitt nybygge.

Kungälvsbyggen AB är ett relativt ungt företag som grundades 2010 av bröderna Jonas och Joakim Karlsson. Man har i första hand specialiserat sig på nybyggnation och renovering av villor, vilket med tanke på den byggboom som rått under senare tid varit en klok satsning. Snart hade man vuxit ur sina befintliga lokaler på Skälebräcken, varför det 2015 var dags att hitta något "eget". Via Bokab fann man en passande tomt på 3100 kvm på Arntorp och snabbt fanns skisser framme på en 525 kvm stor fastighet, inrymmande lager, kontor och snickeri – en investering på i runda tal 4-5 MSEK. I december förra året var det så dags för inflyttning. Och med sig på resan fick man tre nya hyresgäster – MBS Entreprenad, Kareby Byggplåt och Skärströms Måleri – vilka hyr var sitt fack, samt A-hus som har sitt försäljningskontor och showroom i anslutning till Kungälvsbyggen.

– En perfekt kombination då vi bygger många villor åt A-hus, säger Jonas Karlsson. Satsningen på Arntorp har gett bröderna mersmak, varför man nu även inriktat sig på byggnation av flerfamiljshus och kommersiella fastigheter. Onekligen bra jobbat av de unga Karebybröderna.

  Sidan uppdaterades: