Oscar Instrument bygger för framtiden

I september flyttar Kungälvsföretaget Oscar Instrument AB in i sin nya anläggning i Arntorp - en investering på i runda tal 40 miljoner kronor. En satsning som ska ligga till grund för fortsatt utveckling och expansion. Allt för att stärka företagets position som Sveriges ledande leverantör av undersökningsmöbler och medicinkylskåp till sjukvården i Norden.

Oscar Instrument ägs och drivs idag av andra generationen Ericson – sonen Fredric som VD och dottern Linda som marknads- och försäljningschef. Pappa Håkan, som grundade företaget på 1960-talet ihop med sin bror Bertil, finns fortfarande med i kulisserna som delägare och styrelsens ordförande. Till sin hjälp har familjen i dagsläget 28 medarbetare, vilka alla har kvalitet i fokus. För det är just den parametern som Oscar har, och alltid har haft, som sin ledstjärna.

– Kvalité är vår största och starkaste konkurrensfördel. Något vi aldrig tullar på, säger pappa Håkan.

Och han vet vad som krävs efter sina över 40 år i branschen. Just därför sker all produktion i egen regi med möjlighet till skräddarsydda lösningar och snabba leveranser som ytterligare mervärden.

– Vi tror inte på masstillverkning utan bygger allt för hand med utvalda komponenter och med järnkoll på detaljerna. Det är därför ingen slump att exempelvis våra kylskåp ofta är i drift i över 25 år, tillägger Linda.

Oscar Instruments kunder är framför allt sjukhus, primärvård, apotek och skolor.

Inflyttning hösten 2015
Just nu är det bråda dagar på företaget. Parallellt med pågående produktion byggs det ute i Arntorp och Fredric pendlar fram och tillbaka mellan byggmöten och operativa insatser på företaget. Trots ett högt och stressigt tempo gör han det med stor lust och glädje.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att vi äntligen har kommit till skott. Nu kan vi nämligen lyfta blicken och börja tänka på utveckling och expansion. Bara under hösten kommer tre nya medarbetare att anställas, berättar Fredric.

Den nya anläggningen är på 3.200 kvm och inrymmer kontor, utveckling, produktion och lager. En viss skillnad mot dagens trånga och omoderna lokaler som finns i två separata enheter på Brushanestigen 1 mitt i Kungälv.

Processen med den nya anläggningen inleddes på allvar hösten 2013 och ett år senare startade pålning (totalt krävdes 109 pålar) och gjutning av en betongplatta bestående av 1.750 ton betong. Nu växer anläggningen fram dag för dag och någon gång kring september räknar företagsledningen med inflyttning bara ett stenkast ifrån E6:an och de exponeringsmöjligheter som detta ger.

– Jag vill avslutningsvis ge Bokab en stor eloge för deras stöttning och hjälp under hela resans gång. De har varit mycket professionella, säger Fredric Ericson och får medhåll av både sin syster och far.

Besök gärna www.oscarinstrument.se för mer information om verksamheten.

PS Namnet Oscar är taget från farfar Oscar i familjen Ericson. DS

 

 

  Sidan uppdaterades: