Inredare fann smart lösning

Hösten 2015 kan Kungälvs kommun räkna in en ny arbetsgivare i sina rullor. Då finns nämligen det tidigare Göteborgs-baserade företaget Smart Inredning på plats i nya lokaler på Solbräcke. Ägarduon tror och hoppas på en betydligt effektivare produktion tack vare flytten.

Smart Inredning ägs och drivs sedan 1998 av kompanjonerna Calle Lundell och Johan Calvert. Företaget är ett inredningssnickeri för kommersiella, offentliga och privata miljöer. Bland uppdragsgivarna finns framför allt butiker, restauranger och barer, och för deras vidkommande skräddarsys allehanda inredning i trä, glas, metall och komposit.

Verksamheten sysselsätter idag sju personer och i skrivande stund huserar man i slitna och mycket orationella lokaler på Ringöns Industriområde på Hisingen.

– Vi blev uppsagda av Göteborgs kommun för något år sedan då det planeras en stor spårvagnshall i området, och omedelbart började sökandet efter nya lokaler. En uppgift som visade sig inte vara så lätt, berättar Calle, då tomter och befintliga fastigheter för denna typ av verksamhet är mycket begränsade i Göteborg och dess närmaste omgivningar.

Lösningen blev då Kungälvs kommun och en tomt i Solbräcke Industriområde på drygt 7200 kvm. Här ska en fastighet om ca 1400 kvm, innehållande snickeri, lackering, montering och kontor/personalutrymmen uppföras.

– Jag bor själv i Stenungsund och passerar dagligen Kungälv, varför flytten för mig är åt rätt håll, säger Calle.

– Tror nog personalen vant sig vid tanken nu också. Inte minst det faktum att vi får nya fräscha lokaler tilltalar alla. Och det är trots allt inte så långt ifrån Göteborg som man kanske tror, tillägger Johan och fortsätter:

– Och jag måste säga att alla som vi varit i kontakt med i Kungälv har varit väldigt vänliga och serviceinriktade. Alltifrån Bokab till fol-ket på kommunen och Kungälvs Energi, varför det känns bra att genomföra den här flytten. 

Genom satsningen tror såväl Calle som Jo-han på ökad rationalitet och därmed en större utväxling för verksamheten – även om man genomför nyordningen med lite fjärilar i magen.

– Visst är det så. Vi kommer trots allt att investera mellan 10 och 12 miljoner, men på samma gång känns det som en mycket spännande nytändning. Sedan kan man ju alltid hoppas på att vi hittar lite nya kunder i Kungälvs-området, säger Calle och Johan nickar instämmande.

Just nu ligger dock fokus på bygglovshandlingarna och att handla upp byggentreprenörer parallellt med den pågående produktionen. I början av hösten 2015 går nämligen flyttlasset till Kungälv – och då ska allt stå färdigt.

Besök gärna www.smartinredning.se för mer information om verksamheten.

  Sidan uppdaterades: