Ett laddat batteriföretag

Med affärsidén "Batterier från klocka till truck" har Svenska Batterilagret AB i Kungälv vuxit snabbt och stadigt sedan grundandet för 17 år sedan. Man erbjuder idag marknadens bredaste sortiment av batterier och batterirelaterade tillbehör och har ett riks- täckande nät av återförsäljare plus 24 egna butiker runt om i landet.

– Vi har på kort tid gått från en omsättning på 60 till 80 miljoner och inom två år kommer vi förhoppningsvis att vara uppe i 100 miljoner, säger företagets färgstarke styrelseordförande Ulf Åkerman som tillsammans med Christer Andersson äger företaget.

Och för att möta den ökade efterfrågan har man i tid sett om sitt hus genom att införskaffa ytterligare mark i anslutning till den befintliga fastigheten på Rollsbo verksamhetsområde.

– I dagsläget finns inga konkreta planer på expansion, men går allt enligt plan så dröjer det nog inte allt för länge innan det kan bli aktuellt, säger Ulf.

Svenska Batterilagret tillhandahåller några av marknadens absolut starkaste varumärken och man erbjuder sina produkter till såväl privatpersoner som företag.

– Vi importerar våra batterier från i första hand USA, Europa och Asien, på samma gång som vi har vårt eget varumärke Nordström som utgör ett handplockat sortiment av varor från flera ledande tillverkare, berättar Ulf.

Bland övriga varumärken kan nämnas Deka, Energizer, Bosch, Sony, GP-batterier, Toshiba med flera. Totalt pratar vi om ett sortiment som omfattar drygt 2 000 produkter.

Vad talar då för en fortsatt positiv utveckling av företaget?

– Dels har vi inte ens en tvåsiffrig marknadsandel än, dels har vi hittills inte varit aktiva ut mot kund. Lägg därtill ett ökat behov av batterier i alla de prylar vi har runt omkring oss i dagens samhälle, förklarar Ulf.

– Nu ska vi på allvar ta oss an marknaden genom att bli proaktiva och möta våra kunder ute på fältet. Något vi tror kommer att ge en bra effekt. Just därför känner sig Ulf och kompani trygga med att sitta på en bit mark som kan komma väl till pass vid en expansion.

– En eloge till Bengt-Göran Björk på Bokab för att gott samarbete. Kungälvs kommun har honom att tacka för mycket när det gäller såväl nyetablering som utveckling av på orten redan befintliga företag, avslutar en nöjd Ulf Åkerman. 

 

  Sidan uppdaterades: