En partner för säker strömförsörjning

Om du söker en pålitlig partner inom strömförsörjning så är UPS-Teknik i Väst AB ett bra alternativ. Företaget ägs och drivs av makarna Helena och Gunnar Vidal och man har årligen sedan starten 2002 vuxit med en person per år. Och nu står man inför en utbyggnad av befintliga lokaler och ett nytt spännande affärsområde att utveckla, vilket förhoppningsvis ökar takten i nyanställningar ytterligare…

Enkelt förklarat kan man säga att företagets kärnverksamhet handlar om att tillhandahålla produkter och servicetjänster inom UPS- och reservkraftsanläggningar. Kunderna står framför allt att finna i södra och mellersta Sverige inom kommuner och landsting, sjöfarten och processindustrin där man är i stort behov av en säker strömförsörjning – UPS står för Uninterruptible Power Supply, dvs avbrottsfri kraftförsörjning.

– Vi köper in produkter i form av UPS-system, likriktare, batterier och reservkraftverk och anpassar dessa efter kundernas olika behov, säger Gunnar Vidal.

– Lägg därtill våra servicetjänster när det gäller driftsättning, service och underhåll, övervakning och support och man förstår att vi är heltäckande på området, tillägger Gunnar.

Försäljning av solceller
Under 2015 har man även lanserat ett nytt koncept i ett separat bolag för försäljning av kompletta solcellsanläggningar till företag och privatpersoner.

– Efterfrågan på detta ökar konstant och då det ligger nära vår kärnverksamhet kände vi att satsningen låg rätt i tiden, förklarar Helena. En satsning som redan burit frukt, varför man nu är trångbodda i sina lokaler på Rattgatan i Rollsbo verksamhetsområde där man funnits sedan 2010.

– Vi har köpt till en tomt på 1 000 kvm i anslutning till vår fastighet och om allt går som det ska hoppas vi vara igång med en nybygg- nation på 750 kvm innan sommaren och med inflyttning cirka sex månader senare.

Därmed fördubblar man sin totala yta och de nya lokalerna kommer att inrymma lager, kontor och p-däck. En investering på i runda tal 12-15 miljoner kronor.

– En kul detalj är att utbyggnaden kommer att förses med solceller på tak och väggar, vilket gör oss mer eller mindre självförsörjande på elområdet, avslutar Gunnar.

  Sidan uppdaterades: